Tuesday, December 23, 2008

psycho histeria

semalam aku pergi menonton cerita arahahan james lee ini, boleh dikatakan ok dan berpuas hati jika ditonton. sebenarnye film nie dah 5 hari keluar panggung, tapi aku je yang baru nak pegi tengok. ape yang agak mengejutkan aku.. hari ke 5 pun panggung maseh penuh macam 1st day tayangan, mase Q bli tiket, tinggal 14 sit je lagi ( barisan depan kosong sume + 4 kosong diatas).. dah la malam palk tu aku g tgk, ingatkan ta de orang. secara keseluruhan cerita nie, mudah difahami & jalan cerita dia senang. well, tahniah pada james lee.. kerana cerita nie berjaya buat orang fokus, dan aku sendiri buktinye popcorn & coke yang aku beli ta sampai separuh pun aku sebat..(b4 pegi ta makan pon). pada aku cerita nie ta seram, tapi buat owang bedebar & tertunggu2 apa yang bakal terjadi seterusnya. jarang cerita seram di Malaysia terasa seramnya,.. kalau nak dibandingkan dengan cerita dari Indonesia, dll... aku harap ade sambungan histeria 2.. sebab cerita nie bermula dengan Liana Jasmay bersama 5 lagi kawannya membaca mentera memanggil 'jin' datang untuk menurut perintahnye.. & dia menjadi tuan kepada jin tu kerana dia yang membaca mentera itu.. bile sume kawan2 nya mati dibunuh oleh jin itu, Liana dijumpai oleh cikgunya(vanida) dan di bawa ke hospital & doktor mengesahkan dia sakit jiwa dan polis mengklasifikasikan ini sebagai kes bunuh dan mengesyaki Liana terlibat sama. bagaimanapun disebabkan doktor mengatakan dia tekanan/sakit jiwa dia terpaksa ditahan di wad.. babak akhir film ini, ketika di wad selepas polis datang melakukan penyiasatan keatas liana berhubung kematian kawan2nya, liana membaca semula mentera yang pernah dibacanya pada mula2 dia memanggil 'jin'itu dulu.. dan cerita itu berakhir... cerita nie agak psycho & memerlukan penelitian. jika tidak, anda tidak akan faham.

komen lain:
  1. boyfriend scha dalam cite nie ta handsome. bertindik, bertatu. cam ta sesuai lak dengan scha. macam samseng tapi bercinta dengan student.
  2. lentok kawan kepada boyfriend scha mempunyai rambut yang cantik & comel.
  3. suka scene masa tini dibunuh, cam real je mati, leher kena kelar.
  4. tahniah kepada make up artist. waktu kes mati dalam toilet tu, sangat mengerunkan mayat itu kelihatan.
  5. kenape tah aku rase muka Norisnainy tu macam muka Farra Fauzana... =)

7 comments:

John Micheal Takie Lewis said...

aku xtgk cerita seram.
ahh

DicKiE aDaMs said...

takie takut sbnrnya tu! hahaha

erm xsbr nak smbut new year dlm wyg smbil tgk cite ni!

hans said...

taqie ni memalukan betul..hahhaa...
owh,aku insyaallah 31 hb kut dapat tgok kalau xder halangan...
nak minta seat depan la macam time tgok congkak tu..haha

tirumacam[annyss] said...

hans: selamat menonton yea
aku tau kot u jenis lemah semangat sket.. hahahaah.. cite ni gile bedebar =)

tirumacam[annyss] said...

hhahah.. faiz.. agak cubaan yang menarik di malam new year =)

tirumacam[annyss] said...

ahh..
betol kate faiz
takie takot =p

The Girl Who Lives In Her Dreams said...

k anis!! heeh.. finally jmpe bloggie.. hehe..