Friday, November 28, 2008

kota kegilaan


Lepas je aku abes paper ekonomi hari tu, aku terus pulang ke kuantan. huh.. memang membosankan cuti.. aku dah agak dah..coz cuti nie jarang sangat owang nak keje.. kebanyakkannye ske melepak depan tv, menghabiskan waktu dengan menonton sehati berdansa la, awan dania la... urm.. ta lupe jugak.. yang kaki chatting cam aku... memang keje online je la 24jam.. lepas satu-satu medium komunikasi internet dicuba, di explore, di try...hurm.. lepas 9 hari aku menghabiskan masa dirumah, mamaku bagi la cadangan untuk ke genting.. so.. kiteowang pergi sane untuk 3 hari 2 malam..

Secara keseluruhan, aku berpuas hati la dengan percutian tu.. semua permainan aku sebat kat sane dari yang budak kecik punye, sampai ke yang paling Xtrem aku cuba.
macam dalam pic nie.. aku peduli hape owang nak cakap, main je la.. ape guna beli tiket kalu malu2 nak naik.. lagipon aku teman adik aku mase tu..so.. kira aku main je la.. walaupon benda nie ber pusing sekitar 5 kali dan memakan masa selama 3 hingga 4 minit.. tapi okay la.. sebab nie permainan pertama aku mase sampai.. so macam nak panaskan badan dulu rasanya.. memang la kalau di fikir-fikir macam tak logik sebab nie permainan untuk budak yang sekolah sekitar darjah 2 and mempunyai ketinggian sekitar 122 cm, tapi sebat je la.. hurm.. aku pergi tu hari isnin, 24hb novmber, ingat kan tak ramai orang, sebab biase la taman tema, selalunya penuh untuk setiap musim cuti sekolah walaupun hari bekerja sebab parents tak sempat nk bawak anak-anak diaorang kan..

Tapi sebaliknya.. memang masih lagi ramai orang. tapi masih boleh diterima and masih belum menguji kesabaran. aku mula main jam 10 pagi dan terpaksa diberhentikan akibat hujan. nasib masa nak hujan tu, aku sempat menamatkan permainan dengan menaiki
benda alah nie @ lebih dikenali dgn corkscrew atau lebih senang cite rollercoaster. masa aku naik tu hujan dah mula turun sebenarnya. serious, melihatkan keadaan track and keadaann cuaca sebenarnya aku cuak gak. tapi, aku dah Q mase tu, cina dari singapore tuh pandang aku, aku just cakap "if you want to go 1st, its okay,i 'll wait for the next trip""coz i want to sit in the middle" aku pon tunggu la next trip.. elok2 aku naik je.. hujan dah nak lebat... seyes.. mengerikan.. benda nie ta buat aku takot kalau tak hujan.. masalahnya hujan & dah la dia pusing 360 darjah sebanyak 2 kali. gila la rasanya..

Memang aku pejam mata rapat mase nak naik mula2.. serious sebab hujan itu yang aku cuak. kira luck aku memang baik petang tu, aku last trip yang naik sebab hujan makin lebat and semua permainan diberhentikan. tapi serious corkscrew nie memang cool, untuk owang yang sangat-sangat nekad untuk melepas tensyen and untuk menguji ketensyenan kowang, memang aku rasa permainan nie yang terbaik korang try. tapi make sure kowang naik last sekali macam aku sebab, mood dia akan kekal lama sket.

3 comments:

yoNg yoYu said...

xpe..kak anys kan budak2 ribena jugak.xsalah nk naik pmainan dak darjah 2..hahaha

btw, gmbr ke-2..
*paham2 je la*
hahahahah!!!

funny..btw,sapa yg tngkp gmbr tuh?

kata ta jerit lngsg? tp napa mcm jerit je..

=p

tirumacam[annyss] said...

auto camera yang dah disediakan pihak genting. =)

DicKiE aDaMs said...

bestnye jejalan..

jum gi genting! haha

neway tumpang lalu anis! :P